Gästanalys om C security

Detta innebär inga rekommendationer eller råd. Författarna tar inte ansvar för ekonomiska transaktioner som grundats på detta innehåll. Upphovsrätt till bilder tillhör respektive upphovsrättsinnehavare och används i god sed i syfte för samhällsdebatten.

Analys C security

Mina tankar 

Jag tänker här dela mina tankar kring det lilla svenskägda bolaget  C security som legat och skvalpat i kölvattnet men nu är på gång att bli en riktig storspelare på marknaden inom Gps tracking. 

Gps tracking är det verkligen något att satsa på just nu tänker ni alla, jag tänkte likadant tills jag förstod själva upplägget och de samarbeten med enorma försäkringsbolag som C security faktiskt lyckats upprätta den senaste tiden.

Bolagets huvudsakliga affärside har just varit att sälja gps tracking devices till båtar, här har man nu lyckats upprätta stora samarbeten med diverse försäkringsbolag runt om i världen. 

Försäkringsbolagen kräver nämligen att man har just en gps tracker i båten för att de ens ska kunna utfärda en heltäckande försäkring på en något dyrare båt. Jag glömde nämna båtmotorer,vattenscootrar och snöscootrar.

Och tro nu inte att du ska kunna köpa en gps tracker på wish för att undgå diverse abonnemangsavgifter osv för försäkringsbolagen godkänner inte dessa tyvärr. Man får dessutom rabatt på premien om man kan uppvisa att man köpt en gps tracker ifrån just C security. Vissa av försäkringsbolagen rekommenderar även just C securitys produkt på sina hemsidor när du kikar på båtförsäkringar.

Man har inte stannat vid detta utan man har även skrivit avtal med några av de största båttillverkarna i världen där just C securitys Gps tracker är monterad i båten redan vid köp, abonnemangskostnader löper på här sedan. Kostnaderna för abonnemang varierar allt från 30kr/mån till 99kr/mån beroende på vilken tjänst du väljer eller som ditt försäkringsbolag kräver. Men som sagt du minns vad jag skrev tidigare att du får rabatt på din försäkringspremie om du använder C securitys gps tracker. Diverse tillbehör säljs även på hemsidan, detta kan vara allt från rörelsedetektor till vattenvakt.55% ökning i försäljning månad till månad!
Senaste tidens pm ifrån bolaget har varit sjukt kul att läsa eftersom man nu har ökat försäljningstakten. Under ser ni utdrag ur pressmeddelandet som släpptes 2021-05-24.

 C security har ökat försäljningen av produkterna Spåra och C-Pod Mini med 55 procent månad över månad från januari till april.

Det framgår av ett pressmeddelande.

“Det handlar fortfarande om relativt blygsamma siffror. Men tillväxttakten är långt ifrån blygsam. Vi har visat att vår e-handelsstrategi fungerar och vi kommer att replikera den på marknad efter marknad”, skriver bolagets vd Jacob Lundberg.

Den positiva utvecklingen uppges ha fortsatt under maj och sedan årsskiftet har bolaget sålt 570 Spåra och C-pod Mini fram till den 24 maj.

Nytt koncept 

Jag antar att spåra för hundar kommer samköras i existerande samarbeten redan upprättade med diverse försäkringsbolag, lite roligt också att man hakar på trenden med grön energi här. 

“C Security Systems AB: Spåra för hundar ser snart dagens ljus 

C Security Systems, ledande IoT-bolag inom skydd och övervakning av uppkopplade enheter, meddelar att de kommer att släppa en ny GPS-tracker för hundar inom några månader. Produkten är unik i sitt slag då den får evigt liv tack vare innovativ solcellsteknik. Hundägare kommer inom kort tryggt kunna följa sina hundar utan att behöva bekymra sig över att ladda batterier eller oroa sig för att de ska ta slut. Evigt liv 

GPS-teknik har länge använts för att skydda och övervaka hundar och det finns flera produkter på marknaden. Gemensamt för alla är att de behöver laddas så gott som dagligen för att fungera. Förutom att behöva komma ihåg att ladda finns hela tiden oron över att batterierna ska ta slut om hunden är bortsprungen under längre tid. 

– En GPS-tracker för hundar som inte behöver laddas är en fantastisk idé som kommer ge alla hundägare ytterligare trygghet, säger Suzanne Hulthén, grundare och VD för zoo.se, en av Europas största djuraffärer. 

– I Spåra för hund har vi byggt in den mest innovativa solcellsteknologin som finns på marknaden, säger Jacob Lundberg, VD för C Security Systems. I kombination med Spåras unika patenterade teknik för låg strömförbrukning får produkten evigt liv – enheten laddar sig själv samtidigt som hundägaren kan följa sin hund i realtid. 

Solcellstekniken har utvecklats i en rasande fart under de senaste åren. Den teknik som C Security Systems har valt att använda fungerar i alla ljusförhållanden. Cellerna kan integreras i olika produkter, i detta fall i ett hundhalsband. Integrationen mellan cellen och enheten är testad och verifierad. Solcellen strömförsörjer GPS-trackern väl under alla normala ljusförhållanden. 

Var femte hushåll i Europa har en hund 

– Vi siktar i första hand på den europeiska marknaden, säger Jacob. I Europa har var femte hushåll hund och det finns totalt över 87 miljoner hundar varav drygt 950 000 i Sverige. Halsbandet är designat för att vara både snyggt och ge hundägare möjlighet att återförenas med hundar som försvunnit eller till och med stulits. Vår affärsidé är ju att skapa trygghet och hjälpa människor att skydda det man älskar och bryr sig om, avslutar Jacob Lundberg. 

Lanseringen kommer att påbörjas i Sverige under andra kvartalet och därefter kommer bolaget att gå ut på större exportmarknader under tredje kvartalet. Priset för denna premiumprodukt är ännu inte fastställt. Jämfört med andra produkter på marknaden kommer den att vara mycket konkurrenskraftig. 

Kursutvecklingen 

Gällande kursutvecklingen senaste tiden så kan man se kraftigt ökad omsättning i aktien och även början till en riktigt positiv utveckling kursmässigt. Intresset ökar för bolaget och detta kan man se i senaste tidens pressmeddelanden. De stora hajarna vill vara med i bolaget nu när det börjar ljusna på riktigt. 

Lansering i Norge,Finland och Danmark/Potentiella intäkter.

“Utdrag ur pm 2021-05-27”

“Planen är att bibehålla en hög tillväxttakt i Sverige och samtidigt lansera på fler marknader. I juni öppnar vi webbutiken i våra grannländer Finland, Danmark och Norge. Ur ett folkmängdsperspektiv innebär det att vår tillgängliga marknad ökar med 160%. Vi förbereder för flera geografiska expansioner och innan året är slut kommer vi att lansera på minst en större marknad på kontinenten.”

Uppsidan är enorm om bolaget kan hålla en ökad försäljningstakt på 55% i månaden.

Föreställ er att man kan skala upp så pass att man lyckas  binda upp minst 100.000 abonnenter innan året är slut. Varje abonnent betalar en engångskostnad om ca 1320sek för produkten och sedan ytterligare 30kr i månaden i abonnemangskostnad/månad.

100.000 abonnemang x 30sek/månaden=3.000.000sek i intäkter /mån eller 36msek/året.

1320sek x 100.000 produkter=132 msek i intäkter , är dock osäker på bruttomarginalen men kan tänka mig att den ligger runt 45%.

Uppsidan i bolaget är enorm efter att bolaget nu i juni sjösätter sina webbutiker i våra Nordiska grannländer.
https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/05/27/c-security-rattelse-delarsrapport-for-forsta-kvartaletfor-c-security-systems-ab-publ-januari-mars-2021.html

All information finns att tillgå via nedanstånde länkar och allt kommer direkt från bolaget. 

https://www.otanalytics.se/pdf/OT_Analytics_CSec_Feb2021.pdf?fbclid=IwAR2uGpOzxA-ltNte6bguQS9XlM3XUCkN6AmZiWp2erey9gxHwQHgpZr6uik

https://c-pod.com/sv/investerare/

https://c-pod.se/

https://www.otanalytics.se/pdf/OT_Analytics_CSec_Feb2021.pdf?fbclid=IwAR2uGpOzxA-ltNte6bguQS9XlM3XUCkN6AmZiWp2erey9gxHwQHgpZr6uik

Disclaimer: Jag äger aktier i bolaget och är därmed partisk, all investering sker på egen risk och egen due diligence erfodras innan investering sker.

Analysen är skriven av: Alexander Johansson

Dela:

0 0 votes
Betyg
Subscribe
Notify of
guest
0 Kommentera
Inline Feedbacks
View all comments

Annonsplats

Annonsplats

Handla inte ensam

Vi är Sveriges enda och största live-trading forum

Senaste gästanalyserna

Sociala medier