Adventure Box Technology (ADVBOX)

Detta innebär inga rekommendationer eller råd. Författarna tar inte ansvar för ekonomiska transaktioner som grundats på detta innehåll. Upphovsrätt till bilder tillhör respektive upphovsrättsinnehavare och används i god sed i syfte för samhällsdebatten.

Analys : Adventure Box Technology (ADVBOX)

Adventure Box Technology, framtidens Roblox!?

✅Aktuell kurs: 8,20sek Börsvärde: ca 123 miljoner

✅Senaste tiden har flera insynsköp gjort och det tycker jag visar att det finns tro på bolaget inom ledningen/anställda. Vd Christopher Hugh Kingdon har köpt stora poster i mars 2021 runt 8,60sek/aktie. VD äger också själv omkring 1 miljon aktier och optioner. 

✅Lyckad nyemission på 13,5 kr/aktien & substansvärde kontra BV.

Okt 2020

Adventure Box genomför en riktad nyemission om 4 444 444 aktier och tillförs härigenom cirka 60 miljoner kronor

Adventure Box Technology AB (publ) (“Adventure Box” eller “Bolaget”) har, i enlighet med vad som offentliggjordes i Bolagets pressmeddelande, beslutat om och genomfört en nyemission om 4 444 444 aktier (den “Riktade Nyemissionen”). Teckningskursen för aktierna i den Riktade Nyemissionen uppgick till 13,5 kronor per aktie. Genom den Riktade Nyemissionen tillförs Adventure Box cirka 60 miljoner kronor före avdrag för transaktionskostnader.

Börsvärdet i skrivande stund är ca 123msek, bolaget har då en kassa på ca57msek som ingår i dessa 100msek. Totalt är substansvärdet beräknat till 77,1msek vilket innebär att bolagets marketcap endast ligger på 26,9msek vilket är otroligt undervärderat i jämförelse med liknande spelbolag.

✅Strategisk nyanställning (Google,Mojang)

Rikard Herlitz kommer in i Adventure box styrelse.

– Vi är mycket nöjda att kunna föreslå Rikard Herlitz till styrelsen. Rikard är en mycket erfaren utvecklingschef och programmerare med gedigen erfarenhet från dataspelsbranschen, bland annat som CTO för Mojang AB, bolaget som skapade Minecraft. Rikard är för närvarande Director of Engineering på Google. Vi är övertygade att Rikard kommer att bidra med ytterligare kompetens till styrelsen, säger Jonas Nordström, valberedningens ordförande.

✅Analysguidens Bear, Base och Bull ifrån 26 maj 2020.

Bear 2,5 Bas 13 Bull 26,2

Carlsquare senaste base är 11,60 sek/aktie.

✅Vd för Adventure box säger klart och tydligt att Roblox tillväxtkurva har nu planat ut medans Adventure box tillväxt precis har börjat och att man kommer överträffa antalet användare som Roblox har. Källa: Aktiedagen Stockholm 16 mars 2021.

✅ÖKNING AV ANDELEN ICKE-KÖPT TRAFIK.

2021-05-04

Andelen användare som kommer till Adventure Box spelplattform via sociala medier har ökat med 624% de senaste sex månaderna. Under samma period har andelen som kommer organiskt stigit med 385%.

Adventure Box, den ledande sociala molnplattformen för konsumentskapade dataspel, gör det enkelt och roligt att skapa, dela och spela 3D spel online.

De senaste sex månaderna har andelen besökare till plattformen från sociala medier som Instagram, Twitter och Facebook ökat med 624%. Dessutom ses en ökning på 385% av andelen besökare som kommer organiskt, det vill säga genom att själva söka på nätet.

✅Patent .

Adventure Box lösning är skyddad genom det i USA godkända patentet “System, method and device for three-dimensional modeling” (patentnummer US9934602B2).

Patentet avser 3D-modellering i klientbaserade serversystem för distribution via exempelvis en webbläsare som huvudsakligt gränssnitt. Patentet avser specifikt 3D-modellering av voxeldata och refererar till dataspelande, men är inte avgränsat till just det tillämpningsområdet. Bolaget har även ansökt om motsvarande patentskydd av lösningen i EU, Kina och Japan. Vad avser EU och Japan är ansökningarna under handläggning, i granskningsfas, medan ansökan avseende Kina väntar på att granskning ska inledas. Bolagets befintliga patent har inte utmanats eller prövats i domstol.

Vårt patent är tillgängligt via: https://patents.google.com/patent/US9934602B2/en?

✅Om Adventure Box Technology .

Adventure Box Technology AB är ett teknologiföretag inom dataspelsbranschen baserat i Stockholm, Sverige. Vi erbjuder ”Adventure Box”, en online-plattform där användare kan skapa, dela och spela 3D-spel.

Adventure Box är världens enda strömmade fullt online-baserade 3D-motor och delnings-plattform för användarskapade dataspel. Vår lösning gör det lätt för användare att skapa spel online, helt utan programmeringskunskaper. Spelen kan sedan lätt delas och spelas med omedelbar strömning, utan tids- och resurskrävande upp-och nedladdning av filer.

Vi har utvecklat Adventure Box genom att använda vår unika, patenterade Volumetric Pixel (VOXEL) 3D teknologi, som möjliggör högeffektiv 3D-strömning med väldigt låga bandbreddskrav. En VOXEL kan beskrivas som en 3D version av en PIXEL, liknande en virtuell LEGO-bit.

Dataspel skapade med Adventure Box finns publicerade på flera spel-sajter runt om i världen. Användarna upplever ingen skillnad mellan professionellt utvecklade spel och de bästa spelen skapade av amatörer med hjälp av vår plattform. Ett faktum som påvisar styrkan hos den teknologi vi utvecklat.

Vår avancerade strömmade 3D-teknologi kan användas för flera olika verksamhetsområden, och intresset för den växer. Därför erbjuder vi också licensiering av vår teknologi samt relaterade konsulttjänster.

✅Mina tankar kring bolaget och aktiekursen.

Jag har gått igenom bolaget väldigt noga och ser klart och tydligt att det finns chans till en rejäl uppvärdering nu när den organiska tillväxten äntligen har börjat öka så pass kraftigt som den har gjort. Jag har haft bolaget under bevakning en längre tid och anser nu att det är värt att ta en position till en så pass bra rabatt som man nu får.

Bolaget gjorde en emission i okt 2020 på 13,50 SEK/aktie och i dagsläget så handlas aktien till en kurs om ca 7,50 SEK/aktie. Kursen hade en toppnotering på ca 20 SEK i okt 2020.

Med full kassa och så pass låg värdering så får vi anta att vi har en bra uppsida. Jag gillar även att VD tror stenhårt på bolaget och tycker att där borde vara stora möjligheter för rejäl uppvärdering eftersom att kapitalmarknaden i nuläget prissätter till låga sannolikheter jämfört med branschkollegan Roblox. Till en motsvarande värdering skulle detta innebära att Adventure Box kostar 16 000 kr/aktien med nuvarande aktieantal (VDs egna ord i video: https://youtu.be/dTMuE9zKtPA min 10 och framåt). Detta kommer inte att ske över en natt för att vara mer precis så tog det Roblox ca 3 år att nå sin nuvarande storlek. Men givet att kursen nu också bara är 8-9 kr så behöver det inte heller ske över en natt utan snarare påvisa kontinuerlig tillväxt vilket också den organiska tillväxten visar (se ovan). Givet det i mina ögon värderingsmässigt låga priset sett till potentialen i Adventure Box och att man har ett tilltalande och annorlunda koncept så tror jag att bolaget är helt rätt ute när man satsar på att människor över hela världen ska kunna spela spelet utan att behöva ladda ner någon programvara till sin hårddisk. Detta är Adventure Box edge och med det sagt så tror jag att i takt med att bolaget växer och man släpper på marknadsföringen och skalar upp antal användare (inte bara organiskt) så är där stora möjligheter att se fin utveckling i både bolag och aktiepris framöver. 

✅ Länk till spelet.

www.adventurebox.com

✅ Teknisk analys – daglig graf

Kursen har nu stöd på MA50 och ser ut att vilja bryta ut ur den fallande trenden. Kommande potentiella motstånd är :

– 10kr (köpsignal nummer 2 om priset etableras ovanför denna MA200-nivå)

– 12 kr 

– 15 kr 

✅ Källor:

https://corp.adventurebox.com/se/press/okning-av-andelen-icke-kopt-trafik-85389

https://patents.google.com/patent/US9934602B2/en?

https://corp.adventurebox.com/se/press/adventure-box-genomfor-en-riktad-nyemission-om-4-444-444-akt-79920?page=2

https://www.carlsquare.com/wp-content/uploads/Mrkt-BUZZ-Adventure-Box-5-maj-2021.pdf

https://www.carlsquare.com/sv/uppfoljning-adventure-box-spelplattform-med-potential-under-uppbyggnad/

https://www.bequoted.com/bolag/adventure-box/download/?file=stark-tillvaxt-med-rekordlaga-anskaffningskostnader-78866/Adventure_Box_Analys_2020-05-26.pdf

https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2021/03/30/adventure-box-adventure-box-valberedningen-foreslar-att-rikard-herlitz-valjs-in-i-styrelsen.html

Analysen är skriven av: Mattias Jönsson.

DISCLAIMER: Analysen skall INTE ses som en rekommendation till att köpa eller sälja. Var och en har ett eget ansvar när det gäller handel på aktiemarknaden. /Analysera med oss AB

Dela:

0 0 votes
Betyg
Subscribe
Notify of
guest
2 Kommentera
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Christopher Kingdon

Hej!
Tack för en utmärkt beskrivning av vårt bolag. Min personliga tilltro till bolaget och vår potential är såklart mycket stor. En liten korrigering är att jag faktiskt inte köpte aktier i just mars detta år (däremot året innan). Jag är helt investerad i bolaget och har tom flyttat över de pensionsförsäkringar jag har sedan tidigare till ADVBOX (i de försäkringar där det varit tillåtet att ha aktier på First North). Man kan utan tvekan säga att jag satsar “allt” i bolaget och är övertygad om att är en bra affär för mig.
Mvh,
Christopher Kingdon
VD, styrelseledamot och medgrundare
Adventure Box Technologies AB (publ)

Annonsplats

Annonsplats

Handla inte ensam

Vi är Sveriges enda och största live-trading forum

Senaste gästanalyserna

Sociala medier